Dolar 32,3363
Euro 35,1725
Altın 2.241,49
BİST 8.729,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Gündüz uyku hastalığı

Gündüz uyku hastalığı
14 Mayıs 2020 03:52
1.261
A+
A-

Gündüz uyku hastalığı

Gündüz direksiyon başında, toplantıda, iş başında dayanılmaz uykunuz geliyor mu?

Narkolepsi olarak bilinen bu durumu beyinde hypocretin maddesi eksikliğinden kaynaklanan hastalıktır. Kişilerde bellek sorunu ve konstrasyon güçlüğüne sebebiyet verir.
Hastalığın başlaması ile uyku paralizisi (karabasan), uyanırken ve uykuya dalarken çıkan halüsinasyonlar tabloya eklenebildiğine dikkat çekiliyor. Narkolepsi ortaya çıkmasının sebeplerinden bir tanesi de ailesel genetik faktördür.

Temel belirti olarak gündüzleri bir saat ve daha kısa süren uyku ataklarıdır. Bu ataklar geçici zindelik verir.
Narkolepsi teşhisinde hastalık belirtileri ile beraber laboratuvar desteği önemlidir.
Hastalığın tedavi yöntemi eğitim, destekliyici tedavi ve ilaç tedavisidir.

Okumalısın:  Boy uzatmak için neler yapılmalı

Beyin Yorgunluğu

Unutkanlık, algı bozukluğu ve dikkat eksikliği ile ortaya çıkmaktadır, sosyal ve iş yaşamamızı olumsuz etkiler. Beyin sağlığını korumamız için beyin yorgunluğumuzu atmak önemlidir, sizler için bazı öneriler araştırdık.

Beyin yorgunluğu belirtileri

Genellikle Alzheimer hastalığı beyin yorgunluğu hastalığı ile karıştırılır, fakat genetik faktörler yoksa Alzheimer hastalığı 65 yaş sonrası ortaya çıkar.
Yoğun iş yaşamı olan herkesin karşılaşabileceği problemlerden bir tanesi beyin yorgunluğudur. Rahatsızlığın önlenmesi için sebep olan faktörlerin belirlenmesi gereklidir.
•    Stres
•    Konforsuz çalışma ortamı
•    Düzensiz uyku
•    Elektronik cihazlar
•    Sosyal yaşamdan uzaklaşma
•    Düzensiz beslenme
•    Metabolizma hastalıkları

Okumalısın:  Hemanjiom nedir ? Hemanjiom Tedavisi

Kendine zaman ayırmak beyin yorgunluğundan kurtulmanın en iyi yoludur. İş saatleri dışında tüm düşüncelerden uzak durmak, hobilerle uğraşmak tedavide önemli rol alır. Stresli ortamlardan uzak ve kendinize zaman ayırmalısınız. Toprak ile geçirilen zaman ve ayağınızı toprağa basmak vücudunuzdaki elektriği boşaltmaktadır.

Düzenli beslenmek ve öğünleri atlamamak önemlidir. Fındık, yeşil sebzeler, ceviz ve zeytin yağlı yiyecekler tüketiniz. Ayrıca B, C ve E vitaminleri desteğini eksik etmeyiniz. Düzenli egzersizler yapmak unutkanlık yaşanmasını engellemektedir.

Chat Başlat
Edu Vizyon
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz ?