Dolar 32,4519
Euro 34,7410
Altın 2.440,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Hamilelik belirtileri nelerdir?

Hamilelik belirtileri nelerdir?
13 Nisan 2020 23:48
803
A+
A-

Hamilelik belirtileri nelerdir?

Hamilelik belirli bir yaşa, belirli bir olgunluğa erişmiş maddi imkanı olan her kadının tatmak istediği bir duygu olsa da istisnalar kaideyi bu konuda da bozmuyor ve hamileliğin istenmediği durumlar ortaya çıkabiliyor. Hayatın kişiye ne getireceği şüphesiz önceden tahmin edilemez. Bu nedenle gerek istediği için gerekse istemediği için bir kadın için hamilelik belirtileri son derece önemlidir. Biz de bu yazımızda hamilelik belirtileri nelerdir konusunu ele alarak inceleyeceğiz.

Hamilelik belirtileri nelerdir yazımıza başlamadan önce hamilelik belirtilerinin ne zamandan sonra kendisini göstereceği konusunda bilgi vermemiz gerekmektedir. Cinsel birleşme sonrasında hemen hamilelik belirtileri kendisini göstermemektedir. Hamilelik belirtileri genellikle kadınların her ay düzenli olarak yaşadıkları adet dönemini yaşayamamaları veya adet dönemlerini çok geç yaşamaları belirtisiyle zaman olarak kendisini göstermeye başlamaktadır.

Gebelik cinsel birleşme sonrasında belirli bir zaman dilimi geçtikten sonra kişide görülen değişikliklerle erkenden fark edilebilmektedir. Gebeliğin erken farkına varabilmek için dikkat edilecek ilk husus göğüslerin hassasiyetidir. Göğüslerde karıncalanma, şişlik ve büyüme görülmesine bağlı olarak ortaya çıkan hassasiyet gebelikle ilgili olabilmektedir. Fakat özellikle adet dönemlerinin yakınlaştığı günlerde göğüslerde hassasiyet durumunun sıkça görülmesi her göğüs hassasiyeti durumunun gebelik olarak yorumlanmaması için büyük bir nedendir.

Okumalısın:  Sağlıklı bir yaşam için dikkat edilmesi gerekenler

Hamilelik belirtileri nelerdir sorumuzun bir diğer cevabı da kadında normalden çok fazla yorgunluk durumunun ortaya çıkmasıdır. Kişi ne kadar uyursa uyusun yorgunluğunu atamıyor ve sabahları yataktan çıkarken zorlanıyorsa, gün içerisinde pek aktivite yapmamasına rağmen aşırı derece yoruluyorsa farklı ve bu yorgunluk farklı durumlarla birleşiyorsa yorgunluğun sebebi olarak gebelik akla gelebilmektedir. Fakat her yorgunluğun sebebi gebelik olmayacağı gibi gebeliği kesin olan kadınların da yorgunlukları karşı dinlenme anlamında kendilerine çok dikkat etmeleri gerekmektedir.

Hamilelik belirtileri nelerdir konulu yazımızda ele alacağımız bir diğer başlıkta kadının sık idrara çıkmasıdır. Gebeliğe bağlı olarak rahimde meydana gelen büyüme idrar torbasına baskı yaptığı için hamile olan bir kişinin normalden çok sık idrara çıkması beklenen bir durumdur.  İdrara normalden sık çıkılmasının gebelik harici nedenlerinin olabileceği de unutulmamalıdır. Hamilelik belirtileri nelerdir sorusunun bir diğer cevabı da çocukluktan beri insanların beynine kazınan bir durumdur. Bu durum baş dönmesi olarak adlandırılır. Gebelik döneminde kadında meydana gelen baş dönmelerinin sebebi rahmin büyümesine bağlı olarak yapılan baskı nedeniyle yeterince kan pompalama işleminin gerçekleşmemesinden kaynaklanmaktadır. Her gebelik döneminde baş dönmesi durumunun yaşanacağına dair kesin bir sonuç kesinlikle düşünülmemelidir.

Okumalısın:  Kalp Krizi Belirtileri nelerdir ?Kalp krizi esnasında neler yapılmalı ?

En çok bilinen Hamilelik belirtileri şunlardır.

  • Adet gecikmesi
  • Göğüslerin hassaslaşması
  • Meme uçların hassasiyet
  • Baş dönmesi ve bayılma
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Halsizlik ev yorgunluk
  • Aşerme
  • Koku hassasiyeti
  • Sırt ve bel ağrısı ile birlikte karın bölgesinde şişkinlik
  • Vajinal akıntı
  • Yerleşme kanaması
  • Dış gebelik
  • Meme uçlarının koyu bir renk alması
  • Vücut sıcaklığının yükselmesi
  • Duygusal bir ruh hali

 

 

Chat Başlat
Edu Vizyon
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz ?