Dolar 32,3277
Euro 35,0598
Altın 2.296,98
BİST 9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Para kazanmak için ilk önce başarı eğilimi

Para kazanmak için ilk önce başarı eğilimi
14 Nisan 2020 00:40
923
A+
A-

Para kazanmak için ilk önce başarı eğilimi !

Etrafta çokça rastladığım bir şey var. Yapılan iş en fazla para kazanmaya odaklı. Bu açgözlülük psikolojisi size kazandırmaktan çok kaybettirebilir. Neden diyecek olursanız, para yapılan işe karşılık kazanılan vizyon, güç, tanınmışlık gibi bir getiridir. Bunlardan birini paranın yerine koyun, örneğin bir işi yapmaktaki tek amacınız vizyon olsun. Vizyonu amacınız haline getirmeniz, işin yapılma sürecindeki diğer etkenleri zayıf kılacaktır.

Örnekle ben yeni bir girişimci olayım, e-ticaret sektöründe bir ihtiyaç talebi gördüm. Peki koşa koşa ne yapacağım? Ürünlerimi direkt satıp paraları cebe atmak isteyeceğim. Sonunda ne olacak? İnsanlar websitemin kalitesine, referanslarına, ürün fiyatlarına bakacaklar. Sürpriz! Ne düzgün bir reklam çalışması yaptınız, ne de piyasada ne kadar talep olduğuna  baktınız. Haliyle rakiplerinizi de araştırmadınız. Sonuçta ne oldu? Ürünleriniz elinizde kaldı, google aramalarında ise 85. sayfada kaldınız.

Okumalısın:  YÖK staj hakkında açıklama yaptı

Hayır sevgili okurlar siz bu kadar aptal olmadığınız için buradasınız, amacınız para değil. Silin aklınızdan önce bir onu. Bir işi yaparken kafanızda altı ana amacınız olmalı;

  • Vizyon
  • Güç
  • Tedarik
  • Para
  • Tanınma
  • Mesleki bağlantılar

Gözünüzde çok fazla mı oldular? O halde size iyi bir haberim var. Bunların hepsini sağlayacak  tek unsur “başarıdır.” Peki bu başarı nedir, nasıl sağlarım bunu?

İlk önce başarı olayını kafanızda banka hesabınızda yüklü miktarlar hayaliyle bağdaştırmayın. İnsanların kolaylıkla gerekli hizmeti alıp memnun kaldıklarını hayal edin. Vizyon olarak yüksek projelerde olduğunuzu hayal edin. Diğer girişimcilerin tavsiye için gözünüze baktığını düşünün… Peki başarı nasıl gelir? Başarının yegane unsurları ise;

  • Yaptığınız işte en iyi olmayı isteyin. 

Bu istek size aşşağıdaki maddeler için gerekli motivasyonu sağlayacaktır.

  • Müşterilerinizle empati kurun.

En iyi hizmeti verebilmeniz, onları en iyi anlayan kişi olmanıza bağlıdır.

  • Ürünlerinizde kaliteyi öncelik haline getirin.
Okumalısın:  İşte en sinir bozucu meslekler

Bu müşterilerinizin kalıcı olmasını sağlayacaktır.

  • Sunumu sade ve estetik hale getirin. 

Ürünlerinize uygun bir tasarım, onların çekiciliğini arttırır. Karmaşıklıktan olabildiğince kaçın.

  • Rakiplerinizle ve yakın sektördekilerle olabildiğince yakın olun. Gerekirse onlarla iş yapın.

Bu son madde çok önemli! Onlardan edineceğiniz tecrübe sizi onlarla aynı seviyeye bunları geliştirmenizle onları rahatlıkla sollamanıza yol açar!

  • Teknik sorunları tek başınıza halletmeye çalışmayın, yardım alın!

Başarılı olduğunuzda talepler bir anda artar, haliyle tedarikte de teknik sıkıntılar çıkmaya başlar. Araştırın, sorun, anlaşmalar yapın…

  • Reklam için kaynak harcamaktan çekinmeyin!

Kaliteli reklamlar size maksimum müşteri potansiyelini sağlar. Sermayenin en çok gitmesi gereken kısım reklamdır.

Para sadece kağıt parçasıdır, bizi zengin yapan ise başarının kendisidir. Başarılı olduğunuz taktirde para zaten size sağanak halinde gelecektir! Başarının sırrını okudunuz sevgili başarı avcıları! Şimdi gözünüzü kapatın ve başarılı olduğunuzu hayal edin…

Chat Başlat
Edu Vizyon
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz ?