Dolar 32,5680
Euro 34,9959
Altın 2.431,33
BİST 9.782,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Koronavirüs iletişim şeklimizi nasıl değiştirdi ?

Koronavirüs iletişim şeklimizi nasıl değiştirdi ?
10 Nisan 2020 01:40
637
A+
A-

Koronavirüs iletişim şeklimizi nasıl değiştirdi

Sesli ve görüntülü sohbet ile ilişkimiz Covid-19 döneminde değişiyor. Telefon ve görüntülü sohbetten hoşlanmayanlar çağrıların akışını nasıl ele almalıdır?

 

Covid-19 coronavirus krizi başladığından beri kaç telefon ve görüntülü görüşme yaptığım ve aldığım için şaşırdım. Geçen hafta FaceTime tarihlerini, video konferanslarını planladım ve bir saat ya da daha fazla süren kendiliğinden iletişim aldım, gençliğimden beri yapmadığım bir şey.

 

Yalnız değilim. Dünya çapında yüz milyonlarca insan kilit altında, telekomünikasyon yükseliyor. Konuştuğum insanlar yeni sosyal yollarla bağlantı kuruyorlar, sanal bekarlığa veda partileri, mutlu saatler ve onlarca yıldır bağlanmayan arkadaşlarla tekrar bir araya geliyor. İnsanlar ayrı projeler üzerinde çalışırken (neredeyse bir kahve dükkanındaymış gibi) FaceTime’da takılıyorlar ya da her gece Novena’da birlikte dua etmek için arayanlar topluyorlar .

Okumalısın:  Menopoz Nedir Belirtileri Nelerdir

Ancak aramalarda bu artışa neden olan şey nedir ve özellikle telefonda veya görüntülü sohbet konusunda rahat olmayanlar üzerindeki etkisi nedir? Bir ‘telefon kullanıcısı’ değilseniz, bağlanmak için mevcut acele ile nasıl başa çıkmalısınız?

Ekran tarafından kaydedildi

Toronto dışında bir psikolog ve yalnızlık uzmanı olan Ami Rokach, normal şartlar altında aciliyet veya kriz hissi olduğunda arkadaşlara ve aileye yönelme eğilimindeyiz. Birçoğumuz normal sosyal etkileşimden koptuğu için, bir sonraki en iyi şey olarak sesli ve görüntülü aramaları tercih ediyoruz.

Okumalısın:  Horlama sorunu ve çözümleri

 

Daha anlamlı, daha derin konuşmalar yaptığımız için konuştuğumuz kişiye daha bağlıyız – Ami Rokach

 

Pandemi, diyor ki, hepimizin konuşması gereken ortak bir şeyimiz var, bu da yeniden bağlantılara yol açıyor. “Yıllar boyunca biriyle iletişim kurmayı ihmal etseniz bile, telefonu alıp aradığınızda insanların sizinle konuşacağı neredeyse kesindir. Ve daha anlamlı, daha derin konuşmalar yaptığımız için konuştuğumuz kişiyle daha bağlıyız. ”

 

Yine de bazı insanlar çağrılardaki artıştan rahatlık çekerken, diğerleri için rahatsız edici olabilir. Diğer kronik metinler gibi, kesinlikle telefonda konuşmaya geçiş yapmaktan endişe duydum. Kendimi iş için çağrı yapmaya zorlarım ama eğer yapabilirsem onlardan kaçınırım. Şimdi kendimi haftada birkaç sosyal telefon görüşmesi yapıyorum, bazen de aynı gün içinde.

 

Chat Başlat
Edu Vizyon
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz ?