Dolar 34,8634
Euro 36,7690
Altın 3.028,77
BİST 10.099,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 10°C
Cts 10°C

Hangi Mühendislik Eğitimi ?

Hangi Mühendislik Eğitimi ?
7 Nisan 2022 16:02
478
A+
A-

Hangi Alanda Mühendislik Eğitimi

Mühendislik, gerçek dünyadaki sorunları çözmek için süreç ve ürünler tasarlamaya odaklanan çeşitli, çok disiplinli bir alandır. Hangi Mühendislik Eğitimi alınmalı sorunuza cevap bulabileceğiniz bir yazıyla karşınızdayız

Mühendisliğin tüm uzmanlık alanlarında işlere sahiptir.

İşte en iyi Mühendislik alanları

  • Veri Bilimcisi
  • Kimya Mühendisi
  • Yenilenebilir Enerji Mühendisi
  • Otomasyon ve Robotik Mühendisi
  • İnşaat mühendisi
  • Çevre Mühendisi
  • Biyomedikal mühendisi
  • Yazılım Mühendisi
  • Makine Mühendisi
  • Elektrik mühendisi

Veri Bilimcisi

Veri Bilimciler, trendleri bulmak, verileri işlemek ve yönetmek için analitik becerilerini kullanırlar. Veri Bilimcileri, veri madenciliği, yapay zeka ve istatistiksel araçları kullanarak kuruluşların daha anlamlı kararlar alması için büyük miktarda veriyi çıkarır, analiz eder ve yorumlar.

Kimya Mühendisi.

Kimya mühendisleri, bu ürünleri yapmak için gereken endüstriyel işlemlerden sorumludur , dolayısıyla proses mühendisleri olarak da bilinirler. Genellikle kimya mühendisleri ya tesis ve makinelerin tasarımında, imalatında ve işletilmesinde ya da yeni ürün ve teknolojilerin geliştirilmesinde çalışırlar.

Yenilenebilir Enerji Mühendisliği

Sürdürülebilir kaynaklardan enerji üretimi ile çalışan Yenilenebilir Enerji Mühendisleri, fosil yakıtların çevre üzerindeki etkisini azaltmak için yeni makineler, ürünler ve üretim süreçleri araştırır ve geliştirir.

Otomasyon ve Robotik Mühendisliği

Robotik mühendisleri, imalat, havacılık ve tıp gibi sektörlerde otomatik işler yapmak için makineler tasarlar ve üretir. Robotik mühendisleri, mekanik, elektronik, bilgisayar bilimi ve bilişsel psikoloji arasındaki köprüdür.

İnşaat Mühendisliği

Bir inşaat mühendisi, inşaat, jeoteknik mühendisliği, yapı mühendisliği ve ulaştırma mühendisliği dahil olmak üzere çeşitli özel alanlarda altyapı planlama, tasarlama, inşa etme, bakım yapma ve çalıştırma uygulamalarını uygular.

Çevre Mühendisliği

Bir çevre mühendisi, çevre sorunlarına çözümler geliştirmek için mühendislik, toprak bilimi, biyoloji ve kimya ilkelerini kullanır.

Biyomedikal Mühendisliği

Biyomedikal mühendisliği , insan sağlığını iyileştirmek için yeni cihazlar ve ekipman geliştirmek için teknoloji ve tıptaki gelişmelere odaklanır.

Yazılım Mühendisliği

Yazılım mühendisleri, yazılım uygulamaları geliştirir, tasarlar ve test eder. Yazılım geliştirme sürecine mühendislik ilkelerini uygularlar. Bir yazılım mühendisinin sorumlulukları genellikle süreci planlamayı ve yazılım oluşturma yaklaşımını içerir. Programların çeşitli kısımlarını gösteren modeller tasarlamak.

Makine Mühendisliği

Makine mühendisleri, elektrik jeneratörleri, içten yanmalı motorlar, buhar ve gaz türbinleri gibi güç üreten makinelerin yanı sıra soğutma ve iklimlendirme sistemleri gibi güç kullanan makineleri tasarlar. Makine mühendisleri, asansörler ve yürüyen merdivenler gibi binaların içindeki diğer makineleri tasarlar

Elektrik Mühendisliği

Elektrik mühendisliği, elektrik, elektronik ve elektromanyetizma kullanan ekipman, cihaz ve sistemlerin incelenmesi, tasarımı ve uygulanması ile ilgili bir mühendislik disiplinidir. Elektrik telgraf, telefon ve elektrik enerjisi üretimi, dağıtımı ve kullanımının ticarileştirilmesinden sonra 19. yüzyılın ikinci yarısında tanımlanabilir bir meslek olarak ortaya çıktı.

Yurtdışında Mühendislik Eğitimi

Yurtdışında mühendislik eğitimi hakkında daha fazla bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. Tel : 0 212 543 58 06 / 0 212 261 28 88

Bu içeriği oyla
Chat Başlat
Edu Vizyon
Merhaba ; Yurtdışında mühendislik eğitimi mi almak istiyorsunuz ? Almanya'da ÜCRETSİZ mühendislik eğitimi için bizimle hemen görüşebilirsiniz.